Az év gyára 2016 címet kaptunk

A díj kitüntetettje a 3 milliárd forint alattiban a csomagolóanyag-gyártó székesfehérvári Adu Alba Kft. lett.

A 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétel kategóriában az ipari automatizálással foglalkozó Aventics Hungary Kft., a 3-10 milliárd forint közöttiben pedig a lakástextilgyártással foglalkozó Naturtex Kft.A fehérvári Adu Alba Kft. új csomagolástechnikai üzemét még 2015-ben adták át a Sóstói Ipari Parkban. A fehérvári családi vállalkozás alapvetően fából és műanyagból, ipari habokból készült csomagolóanyagok tervezésével, fejlesztésével és gyártásával, valamint minőségügyi átmunkáló szolgáltatásokkal foglalkozik.

A nyertes vállalatok egy évig ingyenesen viselhetik a kitüntető címet. A versenyre pályázhatott minden olyan Magyarországon bejegyzett vállalat, amely rendelkezik gyártóegységgel, a részvétel a megmérettetésen ingyenes. Vándor Ágnes, a díjat alapító PPH Media ügyvezető igazgatója elmondta: idén második alkalommal adták át a díjakat, a kétfordulós versenybe minden szektorból várták a jelentkezőket.

A pályázók között voltak kisebb, magyar tulajdonú családi vállalkozások, közepes méretű gyártók és nagy nemzetközi gyárak és nagyvállalatok gyártóegységei is.

Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára a díjátadón kiemelte: a tárca támogatja a versenyt, amely a gyártó, termelő cégek széles körének biztosít lehetőséget a megmérettetésre. Az ipar részaránya a magyar GDP-n belül folyamatosan nő, a versenyben részt vevő cégek munkájának is köszönhetően - hangsúlyozta.

Forrás: Székesfehérvár Városportál

Csomagolástechnikai Oscar-díjat nyert az
Adu Alba Kft.

A szakma Oscar-díjának számító WorldStar díjat kapta meg a székesfehérvári vállalkozás megoldása.

A szokásos műanyag lemezekkel szemben a polietilén hablemezből vákuumformázott tálca olcsóbban állítható elő, és nemcsak tökéletesen védi a benne elhelyezett tárgyakat (akár a tojások is épségben maradnak), de hő- és zajszigetelő képességgel is rendelkezik.

A csomagolás nagy előnye, hogy a szokásosnál könnyebb, így például a szállítása is olcsóbb. Az előállítása pedig nem terheli a környezetet – az alapanyaga ugyanis újra felhasználható – összegezte a Globoport.

A csomagolási iparág a magyar gazdaság GDP-jének mintegy 2 százalékát adja. A teljes termelés 51 százaléka export, ennek zöme Nyugat-Európába megy. Az Abu Alda Nigériába, Indiába, Kínába, Brazíliába is szállít. Az ágazatban sikeresek a magyar vállalkozások: 1997 óta összesen 87 díjat nyertek.

A díjak közül kiemelkedik a WorldStar, amelyet májusban vehetett át a székesfehérvári cég a Csomagolási Világszövetségtől a Ram Colosseumban. A budapesti helyszínnek is van jelentősége, hiszen a díjátadó rendezési jogát legalább olyan nehéz elnyerni, mintha nemzetközi sporteseményről lenne szó.

Itt persze nem áll meg a 2003-ban családi vállalkozásként indult és ma 60 embert foglalkoztató Adu Alba Kft, a habtálca továbbfejlesztését tervezik. Ebben pedig minden segítséget és támogatást megad nekik a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség.

Forrás: 24.hu

Hungaropack 2016 csomagolási verseny
MMSZ díjasa az Adu Alba

Az újrahasznosítható polimer csomagolások a jövő megoldásai, mivel a várhatóan folyamatosan csökkenő olajárak mellet, egyre költséghatékonyabb alternatíva a fa alapú (a papír is ide sorolandó) termékkel szemben, ugyanakkor a gyártása könnyen automatizálható és 100%-ban újrahasznosítható. Ez csak úgy lehetséges, hogy az előállításban résztvevő összes iparág folyamatosan keresi a hatékonyabb, újszerűbb, olcsó megoldásokat. Rendkívül gyorsan halad az ipar fejlődése, így a "tegnapra kell" csomagolási megoldás során a kommersz megoldások dominálnak (karton, EPS, stb.).

A hungaropack verseny a "Visszaforfó, újrahasznosítható komplex csomagolás" fejlesztésére jött létre.

Cégünk kifejezetten nagy energiákat fordít komplex csomagolási rendszerek fejlesztésére. 

Majdnem minden összetevő műanyagból készült, ezért élettartama jelentősen meghaladja a fa alapú csomagolóanyagok kihordási idejét, nem nedvesedik át, egyszerűbb tisztínani, nagy mértékben ellenáll olajoknak, savaknak.
Fizikai behatásra nem törik, nem válnak le róla darabok, amik szennyezhetik vagy esetleg megsérthetik a csomagolt terméket.
Anyagának és fizikai ellenállásának köszönhetően hosszabb visszaforgathatósági csomagolási megoldást jelent, mindemellett jó hatékonyságú visszaállítási csomagolás is.

Teljes cikk megtekinthető az alábbi forráson!
Forrás: polimerek

Cégünkről

Telephely
Levelezési cím:
8000 Székesfehérvár, Finn utca 5.

Telefon:
+36-30-9699-786
E-mail:
varga@adualba.hu

Feliratkozás

Szeretne értesülni újdonságainkról?
Iratkozzon fel itt!

Közösségi oldalaink