Támogatás adatlapja

 


Alapadatok
Kedvezményezett neve: Adu Alba Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt megnevezése: Termelési kapacitás bővítés az Adu Alba Kft.-nél Komplex Ergonomikus Csomagolástechnikai termékek előállítása céljából.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00291
Támogatás összege: 105 177 825 HUF
Támogatás mértéke: 45 %
Projekt befejezésének dátuma: 2018.11.19.

A projekt során megvételre került 2 db targonca, melyek segítségével külön tudjuk a bejövő- és külön a kimenő árut mozgatni a telephelyen belül. A bejövő fa prizma alapanyagot, OSB, rétegelt lemez termékeket le kell szedni a teherautókról és elhelyezni a kültéri alapanyag tároló területen. A napi termeléshez éppen szükséges prizma alapanyagokat elő kell készíteni, és a hidraulikus daraboló és a kéttengelyes sorozatvágóhoz mozgatni.

Beszereztünk egy professzionális tervező CAD/CAM programot a tervezéshez és modellezéshez. A programot  vákuumformázó szerszám-, vákuum formázott tálca-, műanyag tálca forgácsolási utómunkálatok-, fa csomagolás, OSB/rétegelt lemez forgácsolási tervezésénél tudjuk használni. Hatékonyan és gyorsan tudjuk megtervezni és modellezni vevőink számára a termékeinket.

Megvásárlásra és beüzemelésre került egy kifejezetten műanyag termékek marására tervezett és alkalmas CNC maró megmunkáló központ, mely műanyag és fém termékek marására alkalmas.

Beszerzésre került a projekt során továbbá 1 db porelszívó, 1 db kombinált gyalugép, 1 db sorozatvágó, 1 db szalagfűrész és 6 db 3D Nyomtató (4 db PR600; 2 db PR 1000). Faipari elszívó sorozatvágóhoz, mely felszívja a port és a sorját a megmunkált felületekről és a daraboló fűrészről. A kombinált gyalugép segítségével a fadeszkáknak, domború elemeknek, csúszótalpaknak a gyalulása történik meg. A sorozatvágó 630mm széles fa prizma vágására alkalmas gép. Szalagfűrésszel történik a megrendelt a raklapok sarkainak lekerekítése.

3D nyomtatókkal modellezzük, kinyomtatjuk azt a csomagolási prototípust, amit a vevők kipróbálhatnak a készülékeik szállítására és később megrendelhetnek.

Ezen nyomtató segítségével az autóipai gyártósorokon használt, alkatrészek rögzítésére kifejlesztett készülékek gyártása is lehetővé válik, amely szegmensben eddig nem gyártottunk alkatrészeket. Ezen készülékek a gyártósori megmunkálási folyamatok szerves részei. További előny, hogy az alumínium vákuumformázó szerszámot helyettesítő műanyag szerszámot számos esetben lehet 3D nyomtatással készíteni kialakítástól függően. Ezen megoldás előnye a gyors gyártási határidő.

Pályázataink megkereshetőek itt!
GINOP-2.1.7-15 – Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés
Székesfehérvár

– Kedvezményezett neve: Adu Alba Kereskedelmi és Szolgáltató Kft
– Projekt megnevezése: Innovatív műanyag kompozit technológia kifejlesztése az Adu Alba Kft-nél
– Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-02405
– Támogatás összege: 129 071 000 HUF
– Támogatás mértéke: 53,67 %
– Projekt tervezett befejezésének dátuma: 2019.08.31.

Egy forradalmi újításnak számító műanyag technológiai eljárás kifejlesztését szeretnénk a jelen pályázaton belül véghez vinni, két különböző típusú és struktúrájú műanyagból felépülő rétegelt (laminált) kompozit anyagot kísérelünk meg létrehozni, amely a maga nemében egy teljesen új gyártástechnológia létrejöttét jelentené és rendkívül magas innovatív potenciállal bírna szakmai berkekben. Tudományos/műszaki szempontból jelentős kihívás olyan módon megoldani a két anyag (műanyag lemez és PE hab) egyesítését nagyszériás ipari körülmények között, hogy a létrejövő végeredmény extrém hideg és meleg körülmények között is megőrizze eredeti tulajdonságait, megőrizze „protective” szerepét és tulajdonságait. A felvázolt kísérlet sorozat egy igen problémás, műszakilag eddig inkább megkerült területre tesz megoldási javaslatot, hozzájárulva a tudomány előrehaladásához. A projekt keretén belül a létrehozandó prototípus egy speciális magasszinten paraméterezhető vákuumformázó gépből fog állni, amelyen ki tudjuk kísérletezni az optimálisnak vélt anyagkomponensek különféle kétoldalú anyagvastagságait annak érdekében, hogy a különféle specifikus alkalmazásoknak maximálisan megfeleljenek, illetve a prototípus állna még egy hozzá csatolt hőlágyító komponensből, amely lehetővé tenné azt, hogy egy folyamattá, illetve egyidejűvé váljon a műanyag komponensek azonnali egyesítése és az ezt követő formázása is egy gyártási ciklus alatt.

 

GINOP-5.2.4-16 – Gyakornoki program pályakezdők támogatására
Székesfehérvár

Adu Alba Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Gyakornoki program megvalósítása az Adu Alba Kft-nél
Megítélt támogatás (HUF): 9 995 427
Támogatási döntés dátuma: 2017.02.08

 

GINOP-1.2.1-14 – Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése
Székesfehérvár

Adu Alba Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Az Adu Alba Kft termelési kapacitásának bővitése
Megítélt támogatás (HUF): 99 933 000
Támogatási döntés dátuma: 2015.05.15