Innováció

„Aki nem fejleszt, az lemarad” – úton a biztos jövő felé.

Számos hazai elismert egyetemmel állunk szerződéses munkakapcsolatban,melynek során konzorciumi K+F+I projektek keretein belül közösen történnek a saját kreatív ötleteink fejlesztései,mint például Dunaújvárosi Egyetem,Széchenyi István Egyetem,Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Pannon Egyetem.

GINOP- 2.1.7-15-2016-02405 projektünkben olyan speciális technológiát fejlesztünk melynek eredménye képpen két különböző struktúrájú műanyagból kompozitot állítunk elő. Ezzel megvalósul egy műanyag lemez és egy műszaki hab adta jó tulajdonságok egy termékben való létrejötte. Ez műszaki és szakmai szempontból is jelentős fejlesztés ami mind az autóipar mind az ipar más területeit kiszolgáló csomagolástechnikai szakterületek is széles körben hasznosíthatnak. Ezzel az új eljárással olyan mélyhúzott tárolókat készíthetünk melyek magas protektív tulajdonsággal rendelkeznek. Egy részről a külső mechanikai és kémiai hatások ellen védi a csomagolt terméket másrészről az érzékeny elektronikai termékek és érzékeny felületeket is védi a PE műszaki hab a szállítás során keletkező surlódások károsító hatása ellen.

GINOP-2.2.1-18-2018-00006 projektünk keretein belül, konzorciumvezetőként a Győri egyetemmel (SZIE) és egy kutató fejlesztő céggel olyan fa kompozit anyag előállítását kutatjuk mellyel biztonságosabbá és költséghatékonyabbá tehetjük a raklapgyártást. Speciális berendezés építésével és új kötőanyag kikísérletezésével egy eddig is széleskörben használt anyagot állítunk elő mely sokkal több fa hulladék újra hasznosítását teszi lehetővé rövidebb idő alatt és kisebb energiabefektetéssel. Az eddig használt alapanyagok szárítása és tárolása komoly veszélyeket rejtett magában kiemelten tűzveszélyes és porrobbanás veszélyes, a létrehozott technológia ezt teljesen megszünteti és nem csak nagy ipari környezetben, de kisebb vállalkozásokban is elérhető alkalmazható lesz. Ennek megvalósításához nem csak a fent felsorolt intézmények és cégek kapcsolódnak de a Pannon és a BME egyetemeket is felkértük a kutatásban való részvételre, hogy szakmai segítségükkel járuljanak hozzá egy születendő világszabadalomhoz.

A következő időszak tervei között szerepel egy olyan tároló termékcsalád létrehozása mellyel elsősorban az autóiparnak leszünk segítségére, ehhez az Opel Magyarország Kft.támogatását is magunk mellett tudhatjuk. Itt is egy új technológia kerül kidolgozásra melyhez alapanyag kutatás is tartozik. A forgácsolt éles felületű fém alkatrészek anyagmozgatásához kerül kifejlesztésre egy speciális anyagból készült raszteres tárolórendszer, ami az eddig használtakkal szemben hosszabb ideig használható újra hasznosítható és kevesebb helyet is foglal. Itt is arra törekszünk, hogy az eddig használt tárolók negatív tulajdonságait teljes mértékben megszüntessük. Ehhez a projekthez egy speciális fröccsöntéssel foglalkozó céggel és a Dunaújvárosi egyetemmel kötöttünk megállapodást a fejlesztések megvalósításához.


Fejlesztő mérnöki tanácsadás és tervezés

Innovatív, kifejezetten a vevői igényt szem előtt tartó, kiváló mérnöki szakembergárda biztosítja a prémium minőséget a már meglévő és leendő partnereink számára.

A beérkező igények és a partner által fontosnak ítélt specifikációs szempontok alapján proaktívan javaslatokat teszünk többféle csomagolástechnikai módszer alkalmazására és segítünk a legköltség- és környezetkímélőbb megoldás kiválasztásában.

Majd ennek szemléltetésére ezt szoftveresen lemodellezzük , majd következő lépésként 3D nyomtatással kézzel foghatóvá tesszük.


3D nyomtatással készült prototípus gyártás


Díjaink, elismeréseink

   • Év Gyára 2016 A 3milliárd Ft alatti éves árbevétel kategória
   • Beszállítói kapcsolatok kategória,Leginnovatívabb gyártó kategória győztese
   • WPO (Csomagolási világszövetség) különdíja 2016
   • Hungaropack díjak sora
   • MTA Világgazdasági Intézet által kiadott angol nyelvű tankönyvében az Adu Alba Kft. mint példa szerepel
   • http://vki.hu/news/news_1265.html

Galery