Pályázatok

Pályázó neve: Adu Alba Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Termelési kapacitás bővítés az Adu Alba Kft.-nél Komplex Ergonomikus Csomagolástechnikai termékek előállítása céljából.
Pályázat megnevezése: GINOP-1.2.1-15-2015-00291
Támogatás összege: 105 177 825 Ft
Támogatás Mértéke: 45%
Projekt Befejezésének dátuma: 2018.11.19.

A projekt során megvételre került 2 db targonca, melyek segítségével külön tudjuk a bejövő- és külön a kimenő árut mozgatni a telephelyen belül. A bejövő fa prizma alapanyagot, OSB, rétegelt lemez termékeket le kell szedni a teherautókról és elhelyezni a kültéri alapanyag tároló területen. A napi termeléshez éppen szükséges prizma alapanyagokat elő kell készíteni, és a hidraulikus daraboló és a kéttengelyes sorozatvágóhoz mozgatni.

Beszereztünk egy professzionális tervező CAD/CAM programot a tervezéshez és modellezéshez. A programot  vákuumformázó szerszám-, vákuum formázott tálca-, műanyag tálca forgácsolási utómunkálatok-, fa csomagolás, OSB/rétegelt lemez forgácsolási tervezésénél tudjuk használni. Hatékonyan és gyorsan tudjuk megtervezni és modellezni vevőink számára a termékeinket.

Megvásárlásra és beüzemelésre került egy kifejezetten műanyag termékek marására tervezett és alkalmas CNC maró megmunkáló központ, mely műanyag és fém termékek marására alkalmas.

Beszerzésre került a projekt során továbbá 1 db porelszívó, 1 db kombinált gyalugép, 1 db sorozatvágó, 1 db szalagfűrész és 6 db 3D Nyomtató (4 db PR600; 2 db PR 1000). Faipari elszívó sorozatvágóhoz, mely felszívja a port és a sorját a megmunkált felületekről és a daraboló fűrészről. A kombinált gyalugép segítségével a fadeszkáknak, domború elemeknek, csúszótalpaknak a gyalulása történik meg. A sorozatvágó 630mm széles fa prizma vágására alkalmas gép. Szalagfűrésszel történik a megrendelt a raklapok sarkainak lekerekítése.

3D nyomtatókkal modellezzük, kinyomtatjuk azt a csomagolási prototípust, amit a vevők kipróbálhatnak a készülékeik szállítására és később megrendelhetnek.

Ezen nyomtató segítségével az autóipai gyártósorokon használt, alkatrészek rögzítésére kifejlesztett készülékek gyártása is lehetővé válik, amely szegmensben eddig nem gyártottunk alkatrészeket. Ezen készülékek a gyártósori megmunkálási folyamatok szerves részei. További előny, hogy az alumínium vákuumformázó szerszámot helyettesítő műanyag szerszámot számos esetben lehet 3D nyomtatással készíteni kialakítástól függően. Ezen megoldás előnye a gyors gyártási határidő.
Pályázó neve: Adu Alba Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Innovatív műanyag kompozit technológia kifejlesztése az Adu Alba Kft-nél.
Pályázat megnevezése: GINOP- 2.1.7-15-2016-02405
Támogatás összege: 129 071 000 Ft
Támogatás Mértéke: 53,67%
Projekt Befejezésének dátuma: 2021.09.30.


Egy forradalmi újításnak számító műanyag technológiai eljárás kifejlesztését szeretnénk a jelen pályázaton belül véghez vinni, két különböző típusú és struktúrájú műanyagból felépülő rétegelt (laminált) kompozit anyagot kísérelünk meg létrehozni, amely a maga nemében egy teljesen új gyártástechnológia létrejöttét jelentené és rendkívül magas innovatív potenciállal bírna szakmai berkekben. Tudományos/műszaki szempontból jelentős kihívás olyan módon megoldani a két anyag (műanyag lemez és PE hab) egyesítését nagyszériás ipari körülmények között, hogy a létrejövő végeredmény extrém hideg és meleg körülmények között is megőrizze eredeti tulajdonságait, megőrizze „protective” szerepét és tulajdonságait. A felvázolt kísérlet sorozat egy igen problémás, műszakilag eddig inkább megkerült területre tesz megoldási javaslatot, hozzájárulva a tudomány előrehaladásához. A projekt keretén belül a létrehozandó prototípus egy speciális magasszinten paraméterezhető vákuumformázó gépből fog állni, amelyen ki tudjuk kísérletezni az optimálisnak vélt anyagkomponensek különféle kétoldalú anyagvastagságait annak érdekében, hogy a különféle specifikus alkalmazásoknak maximálisan megfeleljenek, illetve a prototípus állna még egy hozzá csatolt hőlágyító komponensből, amely lehetővé tenné azt, hogy egy folyamattá, illetve egyidejűvé váljon a műanyag komponensek azonnali egyesítése és az ezt követő formázása is egy gyártási ciklus alatt.
Pályázó neve: Adu Alba Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe Az Adu Alba Kft. üzemcsarnok épületének energetikai fejlesztése megújuló energia használatával
Pályázat megnevezése: GINOP- 4.1.2-18-2019-00371
Támogatás összege: 23 888 800Ft
Támogatás Mértéke: 50%
Projekt Befejezésének dátuma: 2020.02.01.


A projekt megvalósításával költséghatékony módon üzemeltetett épület jön létre, a környezeti hatások terhelése pedig minimalizálódna, a CO2 kibocsátás jelenleg 41,49 t/év, mely a fejlesztést követően 2,59 t/év mennyiségre csökkenne. A homlokzatra 16 cm hőszigetelés kerül. 12 cm vastagságú tető szendvicspanel kerül felhelyezésre. A homlokzati nyílászárók fokozott hőszigetelésű műanyag szerkezetekre cseréje megtörténik, hőátbocsátási tényezője U= 1,15 W/m2K. A kapuk hőátbocsátási tényezője 1,8 W/m2K, a tömör ajtók hőátbocsátási tényezője 1,45 W/m2K értékre javul. A tetőre az épület elektromos energia igényének kielégítésére megújuló energiaforrásból 15 kW teljesítményű napelemeket telepítünk, valamint 45 kW teljesítményű faapríték tüzelésű kazán, és kondenzációs kazán beszerelése megtörténik.
Pályázó neve: Adu Alba Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Új, tömegtermelésre is alkalmas fa-kompozit alapú csomagolóanyag kutatása és fejlesztése, továbbá az ehhez tartozó kezeléstechnológiai módszertan és eljárás kidolgozása
Pályázat megnevezése: GINOP-2.2.1-18-2018-00006
Támogatás összege: 583 188 971 Ft
Támogatás mértéke: 74,44 %
Projekt Befejezésének dátuma: 2022.03.31.


A projekt megvalósítani tervezett eredménye több szintű és hármas tagozódást mutat:
  1. Technológia eredmények:
1.Új faalapú préselt tőke előállítási technológia mely alkalmas szárítás nélküli préselt tőke elemek előállítására 2.Új ultrahangos sterilizálási technológia biotikus fertőzések terjedésének megállítására faalapú csomagolóanyagok vonatkozásában
  1. Prototípus gyártóberendezés eredmény: új faalapú szárítás nélküli préselt tőke gyártó
prototípus berendezés.
  1. Prototípus termékek: Az új faalapú, szárítás nélküli préselt tőke alkalmazásával
kifejlesztett sterilizált EURO és egyutas prototípus raklapok(C)
Adu Alba Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és konzorciuma

Sajtóközlemény

Az adu alba Kft. Konzorciumi SAJTÓKÖZLEMÉNYE A GINOP-2.2.1-18-2018-00006 számú “Új, tömegtermelésre is alkalmas fa-kompozit alapú csomagolóanyag kutatása és fejlesztése, továbbá az ehhez tartozó kezeléstechnológiai módszertan és eljárás kidolgozása” című pályázati projektRŐL

Az Adu Alba Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2018.12.17. dátummal nyerte el a GINOP-2.2.1-18-2018-00006 azonosító számon ’ Új, tömegtermelésre is alkalmas fa-kompozit alapú csomagolóanyag kutatása és fejlesztése, továbbá az ehhez tartozó kezeléstechnológiai módszertan és eljárás kidolgozása’ címmel ellátott támogatási projekt (továbbiakban: Projekt). Megvalósítási időszak kezdő időpontja: 2019.04.01., tervezett fizikai befejezése: 2022.03.31. A projekt elszámolható összköltsége 783 457 785 Ft. Támogatási intenzitás 74.44%, mely alapján a vissza nem térítendő támogatás összege 583 188 971 Ft. A támogató alap neve: Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt tárgya anyagtudományi kutatáson alapuló műszaki és technológiai fejlesztés. Napjaink ipari technológiai fejlődési trendjére nagy hatással van–többek között–2 gazdasági, társadalmi elvárás. Az egyik a minél kisebb energiafelhasználás, valamint a különböző veszteségek csökkentése. Másrészt ezekkel párhuzamosan a tervezési-fejlesztési irányelvekben egyre jobban érvényesül a környezettudatosság és a környezetvédelem.

A projektben feldolgozandó két kutatási téma–új préselt tőke és sterilizálási eljárás–szorosan összefügg egymással ugyanis minden raklaphoz használt anyagnak sterilnek kell lennie a biotikus fertőzések tekintetében. Amennyiben ez nem megoldható akkor hiába az új fejlesztés az nem tud részt venni a nemzetközi kereskedelemben, ami a megcélzott piac maga. Így a projekt holisztikus azaz teljes ívű szemlélete érvényesül,hiszen nem részeredményre törekszik hanem komplex megvalósításra és mindezt új tudományos és műszaki eredménnyel.


Székesfehérvár, 2019. április 01.
 Pályázó neve: Adu Alba Kereskedelmi és szolgáltató Kft.

Pályázat címe: Adu Alba Kft. Épületenergetikai fejlesztése megújuló energia használatával

Pályázat megnevezése: GINOP-4.1.4-19-2019-00165

Támogatás összege: 45 061 863 Ft

Támogatás mértéke: 55%

Projekt befejezésének: dátuma: 2023.02.21.

  A jelenlegi épület egy 1960-as években épült laktanya művelődési ház melyet szeretnénk energetikailag korszerűsíteni, hogy megfeleljen a /2006 (V.24.) TNM rendelet 5. melléklet I. rész szerinti hőtechnikai követelményeknek. Ennek a műszaki leírása röviden a következő:
  • A tetőre fotovoltaikus (napelemes) rendszert telepítünk.
  • Új faelgázosító, pelletes kazán beszerelése
  • külső homlokzati falak utólagos hőszigetelése 12cm PUR magos fal szendvicspanel rendszerrel
  • Az új külső kapuk hőhídmentes szigetelt szekcionált kapuk a fűtött- fűtetlen teret elválasztó falakon.
Részletezve: A meglévő épületen a 8 fokos hajlásszögű délnyugati tájolású tetősíkon fotovoltatikus áramtermelő rendszer kialakítása, önnálló tartószerkezettel. A tetőre 154 db (380W) polikristályos áramtermelő panel elhelyezése hozzá tartozó inverterrel felszerelve. A mérőórák, kismegszakító és elosztószekrény változatlanul üzemel tovább. A bejövő elektromos áram növelésére nincs szükség. Az épület központi fűtése kettős hőtermelővel helyiségenként szabályozott radiátorokkal megoldott. A kazánhelyiségben új faelgázosító pelletes 400kW-os kazán beépítése a régi helyett. A szellőztetés megoldott. Az égéstermék elvezetőket az MSZ EN 13884 szabvány szerint . A külső homlokzati falak utólagos hőszigetelése 12cm-es PUR magos szendvicspanel rendszerrel a meglévő falazatra gyártói előírás szerint rögzítve. (U=0,17W/m2K) Az új külső kapuk Hőhid mentes szigetelt szekcionált kapuk a fűtött fűtetlen teret elválasztó falakon.(U=min1,15W/m2K) A kazánhelyiségben új faelgázosító pelletes 300kW-os kazán beépítése a régi helyett.
Pályázó neve: Adu Alba Kereskedelmi és szolgáltató Kft.

Pályázat címe: Gyártási tevékenység fejlesztése az Adu Alba Kft-nél

Pályázat megnevezése: GINOP-1.2.8-20-2020-01220

Támogatás összege: 52 500 000Ft

Támogatás mértéke: 68,84%

Projekt befejezésének: dátuma: 2022.02.28

  A projekt megvalósítása során beszerezni kívánt egycsigás extruder a műanyag termékek gyártásához szükséges. Az eszköz innovatív funkciók sokaságával rendelkezik, mely a magas minőségű mérnöki tervezésből ered. Karbantartása egyszerű, alacsony költségekkel lehet működtetni. Az extruderrel olyan alapanyagot, filamentet gyártunk mely alkalmas lesz a 3D nyomtatóink működtetéséhez. Cégünk 6 db 3D nyomtatóval rendelkezünk, amelyekhez vásároljuk az alapanyagot. azonban ha speciális kompozit alapanyagra van szükségünk és egyedi alapanyag gyártást kérünk, az összeg nagyon magas is lehet. A műanyag gyártási tevékenységhez szükséges a termékek, szerszámok gyártási idejét felgyorsítani, így a kis darabszámú egyedi megrendeléseket is azonnal teljesíteni tudjuk. A fejlesztés a műanyag logisztikai tálcák gyártásának folyamataihoz illeszkedik. A saját gyártású alapanyaggal egy beszerzési lépcsőt kihagyhatunk és mivel műanyag üzemünk hulladékának 80%-át újra tudjuk hasznosítani, nem csak a vállalási határidőket, hanem a költségeket is tudjuk csökkenteni, ezáltal a termékek árát is lejjebb tudjuk vinni, így a versenytársainkkal szemben piacképesebbek is leszünk. A 3D nyomtatók működtetéséhez szükséges alapanyag előállítással előmozdítjuk a műanyag logisztikai tálcák rövidebb idő alatti gyártását és kis db-számú megrendeléseket is gyorsan tudunk majd teljesíteni. Az autóipari elvárások folyamatosan növekednek, azonban az eszköz beszerzésével nem csak a rövid határidejű és pontos szállítást tudjuk vállalni, hanem a minőségileg tökéletes termékek előállítását is. Akár vákuumformázó akár fröccsöntő szerszámot tervezünk, fizikailag nem tudjuk a gyártandó terméket megjeleníteni a szerszámok legyártása nélkül, hagyományos technológiával. Ezért a 3D nyomtatással prototípust tudunk készíteni, amelyet a megrendelő tesztelni tud így már a szerszám legyártása előtt tökéletesíteni tudjuk. Az extruder működtetéséhez szükség lesz + 2 fő szakképzett alkalmazottra, akik a berendezést működtetik. Az eddigi szerszámgyártó csapatunkba is szükség lesz egy fő mérnökre aki, a várhatóan megnövekedett rendeléseknél a 3D alkatrészeket, filament gyártást tervezi, irányítja és legyártja A projekt megvalósításával, a korszerű eszköz beszerzésével a végzett gyártási tevékenység fejlődése, innovációja valósul meg, így a munkafolyamatok hatékonysága növekszik, mely rugalmasabb technológiát eredményez, ezzel a vállalkozás eredményesebbé válik. A jelenlegi telephelyünk azonban nem elég nagy ahhoz, hogy az eszköz elférjen benne, emiatt szükséges az épület bővítése. A bővítés a szerkezetépítés és kőműves munkák mellett elektromos és gépészeti szerelést is szükséges elvégezni, de ezt önerőből valósítjuk meg.
Speciális fröccsöntött alapú innovatív kompakt tárolórendszer létrehozása mechanikailag ellenálló alapanyag felhasználásával

Kedvezményezett:

Konzorciumvezető: Mitter és Társa Kft.

Konzorciumi tagok: Adu Alba Kft., Dunaújvárosi Egyetem

Támogatás összege:

593 971 210 Ft

Támogatás mértéke:

67,67 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretein belül egy olyan raszteres tárolórendszert hozunk létre, melynek kialakítása és anyaga is forradalmian új lesz a logisztikai tálcák között. Az általunk fejlesztett technológia és alapanyag több problémára is megoldást nyújt. Elsősorban az alapanyag rendkívüli mechanikai kémiai ellenállóképessége, mely megakadályozza, hogy a forgácsolt alkatrészek, (motorblokk, hengerfej, tengelyek) éles sarkai és élei leforgácsolják a tároló tálca felületét és ezek a forgács darabok bekerülve a szerelt egységekbe, hibákat okozzanak. A fejlesztés másik ága egy olyan raszteres rendszer kialakítása mely könnyen alakítható más-más formájú méretű alkatrész tárolására. Egy raklapméretű tároló alapra úgy helyezünk el tartó bakokat, hogy könnyen egy mozdulattal más méretre lehessen állítani. A bakok kialakítása lehetővé teszi az egyszerű használatot, nem szükséges minden méretű tengelyhez, dugattyúhoz másik tároló, ezt egy tárolóval meg lehet oldani. Az eddig a piacon megjelent tálcák egyike sem felel meg ezeknek a kritériumoknak. Ami jelenleg a legjobb alapanyag a piacon az egy 0,1-0,2 mm vastag TPU bevonat mely már 20-30%-al javított a forgácsképződés megszüntetésén, de a tapasztalatok szerint egy ennél vastagabb és stabilabb bevonatú, vagy alapanyagú tároló megoldásra lenne szükség. A projekt végére egy új és innovatív terméket hoznánk létre mind az alapanyag mind a tárolórendszer kialakításában. A végeredmény egy olyan komplex technológia, mely magába foglalja az alapanyag feldolgozhatóságát, mind a tartóbakok és ezek csatlakozásainak tervét.

Projekt befejezési dátuma:

2024.01.31
Határon átnyúló projektek megvalósítása

Kedvezményezett:

Adu Alba Kft.

Támogatás összege:

137 811 105 Ft

Támogatás mértéke:

60%

Projekt tartalmának bemutatása:

A piaci terjeszkedés érdekében határon átnyúló terjeszkedést tűzött ki célul. Szlovákia kiemelkedő autógyártására támaszkodva, Komáromi Ingatlanvásárlás és fióktelephely létrehozása. A fióktelephelyre egy Fém 3D nyomtató kerül megvásárlásra és működtetésre mely komplex fém 3D tárgyak, alkatrészek, szerszámok készítésére lesz alkalmas mind az autóipar mind orvos technikai és repülőgépipar területein.

Projekt befejezési dátuma:

2022.09.30
Adu Alba Kft. komplex infokommunikációs fejlesztése (ERP)”

Kedvezményezett:

Adu Alba Kft.

Támogatás összege:

9 688 715 Ft

Támogatás intenzitása:

39,6%

Projekt tartalmának bemutatása:

Tervezett fejlesztésünk egy új és komplex vállalat irányítási rendszer bevezetése, mely hozzá segít a megnövekedett vevői igényeknek való megfelelésnek. Az új rendszer egy biztonságos stabil rendszer, mely mind a gazdasági, szakmai, üzemi mind a raktározási és szállítási folyamatokat összekapcsolja valós idejű adatokat szolgáltat. Így árajánlat kéréstől a kiszállításon át a fizetésig minden lépést nyomon lehet követni. Tervezni lehet a munkafolyamatokat az alapanyag rendeléstől a gyártás, minőség-ellenőrzés, raktározástól a kiszállításon át a vevőnél történő átvételig. Ez a vállalat irányítási rendszer egy nagyobb informatikai háttér igényű mint elődje így ehhez kapcsolódóan új hardverek beszerzése is szükséges. A Biztonságos alap működtetés feltételei szerinti eszközök beszerzése:

  • ERP specifikáció szerinti elsődleges és shadow szerver
  • Rendszert kiszolgáló asztali számítógépek és laptopok beszerzése
  • 3 db tablet amely a termelésirányítási MES rendszerbe való visszajelzések küldésére lesz alkalmas .
A rendszer bevezetésével egy biztonságos ütemezést, kapacitást felmérő munkaszervezést tudunk létrehozni.

Projekt befejezési dátuma:

2022.07.11.
A projekt címe:
Technológia fejlesztés támogatása az Adu Alba Kft-nél

A kedvezményezett neve:
Adu Alba Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A szerződött támogatás összege: 94 542 288 Ft

A támogatás mértéke: 50 %

A projekt tartalma:

A projekt célja az Adu Alba Kft-nél kifejlesztett új technológia bővítése, gyártási tevékenység fejlesztése és ehhez tartozó irodabővítés és eszközbeszerzés. Jelen fejlesztés lényege, célja a technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése, és ingatlanátalakítás révén a cég versenyképességének javítása, a növekedési potenciál kiaknázása, működés szempontjából pedig a fenntartható, hatékonyság-orientált és innováció fókuszú tevékenység ellátása.
Továbbá célunk új, tömegtermelésre is alkalmas fa-kompozit alapú csomagolóanyag gyártásának fejlesztése. A szakirodalom jelenleg azt írja elő, hogy a brikett 16 %-os nedvességtartalom mellett gyártható darálék/fűrészporból. Ehhez szárítják az alapanyagot, amely jelentős energiafelhasználással jár, az új tehnológia pedig eddig nem használt hulladék-faanyagok és kötőanyagok alkalmazásával hoz létre tőkéket a raklapkészítésben, szárítás nélkül. Azzal, hogy a szárítási lépést teljességgel elhagyjuk a termék gyártás folyamatából, egyrészt egy világszinten új technológiát hozunk létre, másrészt minden elvárásnak megfelelő brikettet/tőkét tudnánk gyártani 30-40%-os nedvességtartalmú fűrészporból, amely azonnal piacképes.
Költségelemek:
-Központi por- és forgácselszívó szűrőberendezés: Jelenleg érvényes 2021-es Bio-Kalibra környezetvédelmi szolgáltató által végzett levegőszennyezés mérés alapján jelenleg a respirábilis portaltalom max 1,25 mg/m3. Ezt tervezzük legalább 50 %-kal csökkenteni az új eszközzel. Ezáltal a kiporzás értékünket is csökkentenénk.
-ISPM15 szabvány szerinti jelölő berendezések: 1 db kézi tintasugaras és 1 db lézeres jelölő berendezés amivel a gyártott terméket jelöljük: a terméket kötelező hőkezelési jellel jelölni az ISPM15 szabvány alapján. Tőke/ brikett jelölésére, a jelenlegi jelölés sütés vagy festés, ami nehézkes és nagyobb energiafelhasználással jár. Rátérnénk a szállítószalaggal automatizált lézeres jelölő alkalmazására, és emellett szeretnénk alkalmazni egy kézi tintasugaras jelölőt is, amely mobilisan alkalmazható. Infrastrukturális beruházás:
-397 m2 tetőtér beépítés (ingatlan átalakítás ): A gyártási tevékenység fejlesztéséhez szeretnénk tovább növelni az irodai kapacitásunkat.Szeretnénk 15 cm szendvicspanel vagy gipszkarton+15 cm kőzetgyapotos szigeteléssel megépíteni a bővítés külhatáros falait, a padló aljzatkiegyenlítéssel beton padló, légkondicionálással biztosítanánk a hűtés fűtést, két vizes blokk kerülne kialakításra.
- Napkollektoros rendszerrel szeretnénk a beépítendő tetőtér melegvízellátását biztosítani.
- Targonca: A termelési folyamataink kiszolgálásához elengedhetetlen a belső logisztikai lánc megbízható üzemeltetése. Jelenleg 4 targoncánkból kettő elöregedett, sokat állnak karbantartási problémák miatt, ezeket szeretnénk cserélni.
- Pénzügyi tanácsadás

A projekt várható befejezési dátuma: 2023.08.31.

A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.3.1-21-2021-00029

Közreműködő szervezet:
Pénzügyminisztérium – Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság
1139 Budapest, Váci út 81-83.
gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu
Tel: +36 1 896 66666
Pályázó neve: Adu Alba Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Hitelprogram azonosító jele: GINOP-8.3.5-18 „ B”

A finanszírozás megvalósulási helye: 8000 Székesfehérvár Finn utca 5

Projekt kezdete:2022.12.09

Projekt vége: 2023.12.08

Összeg: 125 000 000 Ft

Rövid bemutatás: A Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges készlet beszerzések, illetve működési költségek finanszírozása, amelyekre e Termékleírás alapján a költségek elszámolhatóak.